Met dit gerecht worden de beste gerechten op de planeet gecombineerd. Namelijk taco’s en buikspek burnt ends! Taco’s zijn we natuurlijk allemaal fan van. Een lekkere tortilla met een lekkere ingrediënten combinatie uit de handen gegeten.. En buikspek, man dat lekkere stukje uit elkaar vallend vettige vlees vol met smaak, zeker als je het op de burnt ends manier bereid. Doe deze twee kanjers bij elkaar en je hebt de perfecte streetfood!
In dit gerecht zoeken we een perfect balans tussen vet en zout, zoet en zuur, met een klein beetje pit.
Ingrediënten:
- Stuk buikspek zonder zwoerd
- Verse tortillas
- Koriander
- Rode ui
- Mango
- Chili
- Limoen
- Basterd suiker
- Roomboter
- Ketchup
- Chipotle in adobo saus
- Tequila
- Worcestershiresaus
- Soyasaus
- Mexicaanse kruiden
- Rub naar keuze
Bereiding
- Snij de buikspek in blokjes van 2cm bij 2cm
- Rub de buikspek met rub naar keuze (Mexicaanse kruiden bijv.)
- Laat de buikspek 1,5 tot 2 uur op de barbecue roken, tot het een prachtig mahonie kleur heeft
- Maak ondertussen de saus:
- Doe flink wat Ketchup in een sauspan
- Voeg een paar eetlepels (naar smaak) basterd suiker toe
- Snij wat chipotle (naar smaak) in kleine stukjes en voeg toe
- Pak ook wat van de adobo saus (naar smaak) en voeg toe
- Voeg scheutje tequila toe
- Voeg scheutje worcestershiresaus toe
- Voeg scheutje soyasaus toe
- Voeg mexicaanse kruiden toe
- Kook tot het suiker is opgelost en het een mooi sausje is geworden
- Haal de buikspek van de barbecue en doe het in een aluminium bakje.
- Voeg een paar eetlepels roomboter, een paar eetlepels barbecue saus en een beetje basterd suiker toe
- Dek het af met aluminium folie en zet het terug in de barbecue voor ongeveer 1,5 tot 2 uur
- Grill de tortillas kort op de bbq, tot ze wat opblazen en een mooi kleurtje hebben
- Snij wat koriander, de rode ui en wat chili fijn. Houd je niet zo van pittig, pak dan minder chili en verwijder dan de zaadlijsten
- Snij de mango in kleine blokjes
- Wanneer de burnt ends klaar zijn, doe je wat van de buikspek op een taco en daarna de mango en daarna het mengsel
- Serveer met een partje limoen