In Argentinië weten ze wel hoe ze moeten barbecueën! Ze staan er echt bekend om, en ze hebben de tofste grills zoals de Santa Maria grill, en de tofste barbecue technieken zoals rotisserie en Churrasco.
Churrasco is eigenlijk niets meer of minder dan vlees, vis, kip, groenten of zelfs fruit op een lange spies rijgen om vervolgens boven vuur of kolen te grillen. Maar deze manier van grillen zorgt toch voor net wat meer rooksmaak tijdens het direct grillen, en door de spiezen goed in beweging te houden wordt het gerecht ook gelijkmatiger gegaard.
In dit recept gaan we niet zomaar een stukje vlees op een spies rijgen, maar zullen we er ook wat meer smaak aan gaan geven. Daarom kiezen we in dit geval voor kipvleugels!
Ingrediënten
- Kippen vleugels
- Verse sinaasappelsap
- Olijfolie
- Knoflook
- Sinaasappel zest
- Honing
- Rijstazijn
- Rode peper flakes
- Koriander
Bereiding
- Maak eerst een marinade van:
- ½ cup sinaasappelsap
- Scheutje olijfolie
- 2/3 tenen geperste knoflook
- Sinaasappel zest
- Zout en peper
- Marineer de kip voor ten minste 30 minuten, maar beter 8 tot 24 uur.
- Rijg de kippenvleugels op de churrasco spiezen
- Leg de spiezen op de barbecue direct boven kolen. Hou goed in de gaten en draai vaak, zodat het niet verbrand en de sappen om het vlees heen kunnen draaien.
- Maak ondertussen de kip saus van:
- Scheutje honing
- Scheutje rijstazijn
- Scheutje verse sinaasappelsap
- Rode peper flakes naar smaak
- Koriander fijngesneden
- Zout naar smaak
- Wanneer kip bijna klaar is, haal je deze even van de grill af en smeer je deze in met de saus.
- Leg terug op de grill tot de saus goed ingewerkt is en de kip gaar is.