Een dessert, dat kan gewoon van de barbecue toch? Ik zie je al denken, warme ananas, gatver! Ik ben met je eens dat het niet op een pizza hoort, maar gegrilde ananas is zoooo lekker! Probeer maar gewoon uit..
Dit dessert geeft een verrassende twist met Caribische elementen (rum).
Ingrediënten
- Donkere rum
- Ananas
- Basterd suiker
- Kaneel
- Verse sinaasappelsap
- Roomboter
- Melk chocolade
- Vanille ijs
- Zeezout
Bereiding
- Verwijder de core en de zijkanten van de ananas
- Snij de ananas in plakken van ongeveer 1,5 tot 2 cm dik
- Maak een marinade van:
- 1/2 cup Donkere Rum
- 3 el Basterd suiker
- Snufje kaneel
- Marineer de ananas 30 minuten in de marinade, hussel halverwege zodat de gehele ananas plakken gemarineerd worden
- Haal ananas uit de marinade maar gooi de marinade niet weg!
- Voeg een scheutje sinaasappelsap en 2 el basterd suiker toe aan de marinade in een sauspan
- Verwarm op medium vuur (niet koken) tot er een dikker sausje ontstaat, ongeveer 5 tot 6 minuten.
- Haal daarna van het vuur. Voeg 2 el roomboter toe en mix goed door elkaar. De saus zal hierdoor nog wat dikker moeten worden. Gebeurt dit niet, voeg dan nog een el roomboter toe.
- Leg de ananas op een hete grill en grill aan beide zijden tot de ananas een donker gele kleur heeft met mooie grillmarks.
- Leg een slice ananas op een bordje. Leg een bolletje vanille ijs in het midden en sprinkel er wat van de saus overheen.
- Top af met wat grated melk chocolade en sprinkel er ook nog wat zeezout over.