Ingrediënten:
- Grote aardappelen
- Uitgebakken spekjes
- Mayonaise
- Kaas
- Verse kruiden
Benodigdheden:
- Rasp
- Aluminium folie
- Schaal
- Vork
- Lepel
Bereiding:
- Zet de barbecue aan, en zorg dat deze rond de 180 graden is.
- Was de aardappelen aan de buitenkant.
- Pak de aardappelen in in aluminium folie.
- Leg de aardappelen naast de hete kolen. Niet direct er op, maar er heel dicht bij.
- Laat de aardappelen 30 tot 45 min poffen. Prik er met een satéprikker in om te weten of ze gaar zijn. Wanneer de prikker er makkelijk in gaat en schoon uit komt is de aardappel gaar.
- Snij de aardappelen door midden en hol uit met een lepel. Laat een klein laagje aardappel zitten.
- Mix de aardappel met gebakken spekjes, mayonaise, kaas en verse kruiden en vul de aardappelen hiermee.
- Zorg ook nog voor een laagje kaas bovenop, en leg vervolgens terug op de barbecue, maar nu gewoon op het rooster.
- Laat even liggen tot de kaas gesmolten is en het liefst nog krokant is geworden.
- De gevulde aardappel is gereed!