Ingrediënten:
- Wilde paddenstoelen
- Paprika
- Ui
- Cherry tomaten
- Balsamico azijn
- Basterd suiker
- Soyasaus
Benodigdheden:
- Bakje
- Saté prikkers
- Kwast
Bereiding:
- Snij de paprika en ui in mooie stukken van ongeveer 1/1,5cm om op de saté te kunnen prikken.
- Maak de wilde paddenstoelen schoon en snij eventueel door de helft als ze erg groot zijn.
- Maak mooie groenten satés met de paddenstoelen, paprika, ui en cherry tomaten.
- Maak ondertussen de saus met een flinke scheut balsamico azijn, een scheptje basterd suiker en lepteltje soyasaus voor extra kick. Mix dit goed door elkaar in het bakje.
- Leg de groenten saté op de barbecue en smeer in met de saus. Hou goed in de gaten vanwege het suiker in de saus. Iedere keer als je het omdraait smeer je het weer in met de saus.
- Wanneer het allemaal een mooi kleurtje heeft is de spies gereed.