Geroosterde zoete aardappel

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel
  • Griekse yogurt
  • Roomboter
  • Ahornsiroop
  • Chipotle in adobosaus (Santa Maria)

Benodigdheden:

  • Sauspan

Bereiding:

  1. Steek de barbecue aan op ongeveer 160 tot 180 graden.
  2. Leg de aardappels in de hete kolen.
  3. Rooster ze in ongeveer 45 minuten gaar. Vergeet ze niet af en toe te draaien. Met een satéprikker kan je voelen of ze al gaar zijn.
  4. Smelt wat roomboter in een pannetje en voeg een scheut ahornsiroop toe en fijngesneden chiptole pepers naar smaak. Laat 5 minuten koken op laag vuur.
  5. Snijd de geroosterde zoete aardappel door midden en snijd daanra het vruchtvlees kruislings in.
  6. Doe op iedere helft een kwak griekse yoghurt en schep vervolgens de saus er overheen.
  7. Klaar!

Geef een reactie

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.