LET OP! Dit product is, of gaat binnenkort over de datum die meegegeven is door de leverancier. Echter heeft de leverancier ons gegarandeerd dat het product veel langer mee gaat dan de datum die zij wettelijk hebben moeten meegeven. Zij geven echter geen garantie meer op de producten. Wij controleren persoonlijk ook de kwaliteit van het product voor we het de deur uit doen, maar kunnen geen garantie meer geven op de versheid van het product. Daarom gaat het product voor deze gereduceerde prijs onze schappen uit.
Umami – Een stukje geschiedenis.
De smaak “Umami” is sinds het ontstaan van de gastronomie een belangrijke sleutel in superieur lekker eten. Toch is het concept umami nog maar een relatief jong begrip in de wetenschap van smaakperceptie. De 5e smaak, zoals we umami ook wel noemen, is naast de smaken zoet, zuur, zout en bitter, verantwoordelijk voor de diepte en complexiteit in een gerecht. Een technisch verhaal dat sinds het begin van de vorige eeuw door de Japanse wetenschapper Kikunae Ikeda is vastgelegd.
Bepaalde producten worden al eeuwenlang gebruikt in gerechten vanwege hun van nature diepe en gelagerde smaak, lees umami. Denk aan tomaten, erwten, diverse soorten paddestoelen en zeewier. Ook vonden verschillende culturen lang geleden al uit dat gecontroleerde rottingsprocessen, lees fermenteren, de waarneming van umami kan versterken. Het sap van gezouten rottende vis werd door de Romeinen Garum genoemd, later werd in lijn hiermee door de Engelsen Worcestershire saus een wereldberoemd ingrediënt. Rottende garnalen zou vanuit Azië bekend worden als trassi, een inmiddels fundamenteel ingrediënt in bijvoorbeeld een authentieke nasi. Rottende zuivel kennen we inmiddels uit allerlei culturen in de vorm kaas, yoghurt en kefir en rottend deeg, lees zuurdesem.
De Royal Umami-saus van Saus.Guru is een Koninklijk-lekkere saus stampvol met deze 5de smaak en heeft dus superveel complexiteit en diepgang. Hij is gebaseerd op de Koreaanse keuken die bekend staat om haar ‘fusing cooking’; een versmelting van verschillende culturele kook-invloeden. Dit is de reden waarom deze saus in bijna elk recept goed is om de smaak te boosten, dus ook buiten Aziatische gerechten en toepassingen om. De combinaties zijn eindeloos. Gebruik het als smaakverrijkende marinade voor vlees, gevogelte, groenten of vis. Royal Umami leent zich perfect om mee te grillen, stomen, wokken, stoven, sudderen, roosteren, om mee af te lakken en om in te dippen. Verwerk het koud op je hamburger, pita, pizza, hotdog, loaded fries of sandwich.
Royal Umami (Vegetarian, No Egg)
NL – Ingrediënten: water, suiker, SOJAbonen, TARWE (GLUTEN), tomaat, gemodificeerd maiszetmeel, zout, gefermenteerde rijst, chili pepers, maissiroop, gefermenteerde bonen, 1% ui, 0,4% knoflook, ANSJOVIS, mononatriumglutamaat, specerijen, champignon, voedingszuren (citroenzuur, melkzuur, appelzuur), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), kleurstof (paprika extract).
Voedingswaarden per 100 gram:
Energie: 121Kcal / 501Kj
Vet: 0,05g
Waarvan verzadigde vetzuren: 0,01g
Koolhydraten: 28,5g
Waarvan suikers: 24,4g
Eiwit: 1,0g
Zout: 2,21g
Allergenen:
- Soja
- Tarwe
- Gluten
- Vis