Picanha burgers

“De hamburger is natuurlijk in alle opzichten een onmisbaar onderdeel voor de BBQ maniacs onder ons, het is niet zonder reden dat er ontelbaar veel BBQ shacks te vinden zijn over heel de wereld, op alle continenten en binnen alle culturen. Er is niets leukers dan experimenteren met allerlei toevoegingen, sides en garnituren op jouw signature burger, maar dan heb je natuurlijk eerst een goede basis nodig….. Taddaaa”

Let’s start making some damn good burgers!

Laten we van start gaan met het maken van een recept gruwelijk lekkere hamburgers. Dit recept is afgemeten op 4 hamburgers en een basis hamburger zonder al te veel toeters en bellen, maar doe eens gek en maak er jouw very own BURGER FEST van!

Ingredienten:

 • 180 gram picanha (grain fed)
 • 360 gram sukade (vet doorregen)
 • 1,5 eetlepel Beef-Brothers rub
 • 4 brioche buns
 • 1 little gem
 • 1 vleestomaat
 • half komkommertje
 • 8 plakken ontbijtspek
 • Saus of chutney naar keuze
 1. Start met het snijden van de piranha en sukade in gelijkmatige blokjes van ca. 3 x 3 cm. Let op dat je de harde stukken vet, vlies en pezen weg snijd uit de picanha en sukade.
 2. Leg de in blokjes gesneden picanha en sukade ca. 1 uur in de vriezer samen met de onderdelen van de maal onderdelen van de vleesmolen.
 3. Nu heb je mooi de tijd om alle garnituren, saus en/of chutney voor je burger voor te bereiden.
 4. De little gem kun je eventueel kort grillen, de vleestomaat snijd je in mooie dunne plakken en de komkommer in flinterdunne schijfjes.
 5. De komkommer is erg lekker om kort in te leggen in azijn, suiker, water en een klein pikante (Spaans pepertje bijvoorbeeld).
 6. Grill de plakken ontbijtspek op het gietijzeren rooster mooi krokant. (leg de krokant gegrilde ontbijtspek op keukenpapier zodat de uitgebakken spekjes ook krokant blijven).
 7. Nu het vlees een uur in de vriezer heeft gelegen is het tijd om gehakt te draaien, zet de maalonderdelen vast op je vleesmolen, gebruik maalschijf 6mm en start met het malen van je vlees.
 8. Gebruik 1,5 eetlepel Beef-Brothers rub om je gehakt mooi op smaak te brengen, meng het geheel goed door elkaar en zorg dat je continue schoon en koud werkt.
 9. Begin met het afwegen van gehakt op 120 gram, om vervolgens mooie burgers te gaan vormen. Druk het vlees in een burgerpers of met je handen tot een burger vorm. Let op dat je niet te stevig aandrukt want dan krijg je een te compacte structuur wat je juist niet wil aangezien we mooi rul gehakt door de 6mm maalschijf hebben gemaakt.
 10. Leg de burgers nog 30 minuten in de vriezer zodat de vorm beter behouden blijft.
 11. Wij grillen de burgers op 180/200 graden op het gietijzeren grillrooster zodat je ook een mooie grillstreep krijgt. Maar eerst gaan we de burger buns kort roosteren.
 12. Zodra de buns licht geroosterd zijn kun je gaan starten met het echte grillwerk namelijk onze PICANHA BURGERS, deze grill je ca. 2/3 minuten een beide kanten.
 13. Wij vinden hem medium/rare het lekkerste en dat kan die ook prima hebben want de gehele burger bestaat uit rundvlees.
 14. Nu de hamburgers klaar zijn kunnen we gaan starten met het bouwen, dus rest ons een ding, BUILD SOME DAMN GOOD BURGERS!
 15. Oh nee, nog een ding, EETSMAKELIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.