Beercan chicken

Ingrediënten:

  • Kip
  • Blik favoriete bier
  • Favoriete bbq kruiden
  • Olie

Benodigdheden:

  • Slagerstouw
  • Bakje
  • Kwast
  • Rookhout/snippers

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue op ongeveer 160 tot 180 graden indirect.
  • Open het blik bier en drink de helft er van op.
  • Kruid je kip met de bbq kruiden.
  • Zet de kip over het blik bier heen, voeg rookhout toe aan de kooltjes en zet de kip rechtop op de barbecue.
  • Maak nu ook een sausje van olijfolie en de bbq kruiden. Hiermee smeer je de kip ieder kwartier in tot de kip klaar is.
  • De kip is klaar wanneer de borst 65 graden is en de dijen 72 graden. Snij daarna in mooie stukken. Het bier kan je weggooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.