Beercan chicken

Ingrediënten:

  • Kip
  • Blik favoriete bier
  • Favoriete bbq kruiden
  • Olie

Benodigdheden:

  • Slagerstouw
  • Bakje
  • Kwast
  • Rookhout/snippers

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue op ongeveer 160 tot 180 graden indirect.
  • Open het blik bier en drink de helft er van op.
  • Kruid je kip met de bbq kruiden.
  • Zet de kip over het blik bier heen, voeg rookhout toe aan de kooltjes en zet de kip rechtop op de barbecue.
  • Maak nu ook een sausje van olijfolie en de bbq kruiden. Hiermee smeer je de kip ieder kwartier in tot de kip klaar is.
  • De kip is klaar wanneer de borst 65 graden is en de dijen 72 graden. Snij daarna in mooie stukken. Het bier kan je weggooien.

Geef een reactie

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.