Ingrediënten:
- Bacon plakken
- 2kg Ossenhaas
- Beef vet
- Kaas
- Ui
- Tomaat
- Koriander
- Paprika
- Knoflook
- Peterselie
- Basilicum
- Ham plakken
- BBQ kruiden
- BBQ saus
Benodigdheden:
- Gehaktmolen
- Schaal
- Rotisserie
- Slagerstouw
- Rasp
- Vershoudfolie
- Rookhout/snippers
Bereiding:
- Maak gehakt met de ossenhaas en de beef vet. Een juiste vetpercentage ligt tussen de 20 en 25%. Mix het vet goed door het gehakt heen.
- Leg verhoudfolie neer, waarop je plakken bacon verspreid.
- Verspreid nu een laag gehakt op de bacon. Zorg ervoor dat het gehakt egaal neergelegd wordt, en niet té dik is. Ongeveer 1 tot 1,5 cm dikte is goed.
- Bestrooi en beleg je gehakt nu met alle ingrediënten. Maak er een mooi laagje van, maar hou er ook rekening mee dat je het ook nog moet oprollen.
- Rol het geheel op, waarbij de bacon aan de buitenkant blijft zitten, en je echt een mooie rollade hebt. Gebruik het vershoudfolie om je daarbij te helpen, en verwijder daarna de folie.
- Verstevig de rollade met slagerstouw.
- Steek de barbecue aan, en maak een indirecte zone in het midden van de barbecue. Zorg ervoor dat de barbecue rond de 180 graden is.
- Steek de rollade op de rotisserie stang.
- Wanneer de barbecue op temperatuur is zet je de rotisserie er op en voeg je rookhout toe aan de kolen.
- Wanneer de rollade 65 graden heeft bereikt smeer je hem in met de bbq saus.
- Na een kwartiertje haal je de rollade van de barbecue af en is hij klaar! Laat even 10 minuten rusten en snijd in mooie plakken. Eventueel kan je de plakken nog even krokant bakken als een hamburger.