Hasselback aardappel

Ingrediënten:

  • Grote aardappelen
  • Roomboter
  • Knoflook
  • Tijm
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Pannetje
  • Kwast

Bereiding:

  1. Steek de bbq aan en bereid deze voor op een indirecte bereiding op ca. 180/200 graden.
  2. Snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. Zorg dat de onderkant aan elkaar blijft zitten. Je kan evt. de aardappel tussen twee houten pollepels leggen, dat voorkomt dat je per ongeluk te ver snijdt. Snijd alle aardappels op deze wijze in. Leg de aardappels in een gietijzeren pan of aluminium bakje.
  3. Smelt in een pannetje de roomboter. Laat iets afkoelen. Pers dan de knoflook uit boven de gesmolten roomboter. Roer even door. Kwast alle hasselback aardappels in met de gesmolten roomboter. Zorgt dat er ook goed boter komt tussen de insneden. Het kan zijn dat je hiervoor de aardappelen even zelf open moet houden. Dit is even een werkje, maar je wordt straks beloond met echt overheerlijke aardappelen! Maak de aardappels verder op smaak met peper en zout.
  4. Plaats de hasselback aardappelen op de bbq. Laat voor ca. 60 minuten garen. Smeer de aardappelen iedere 15 minuten weer even in met het roomboter-knoflook mengsel. Hoe lang ze er precies op moeten hangt ook een beetje af van de grootte van de aardappels. Houd dit dus even in de gaten.
  5. Als de aardappels bijna klaar zijn rasp je er wat kaas overheen. Laat even smelten op de barbecue. Haal er van af en garneer vervolgens met wat tijm.

Geef een reactie

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.