Peruaanse gerookte Ceviche

De Peruaanse keuken is ontzettend lekker, maar niet heel erg bekend in de Westerse wereld. Maar één van hun gerechten wordt wel steeds populairder, namelijk Ceviche.

Met Ceviche “gaar” je vis in een zuur sausje samen met wat andere ingrediënten. Het beste om hiervoor te gebruiken is witvis, van goede kwaliteit. Gebruik dus geen goedkope witvis uit de vriezer, maar het liefst een lekker verse witvis die je ook rauw zou mogen eten. Met de zure saus gaar je de vis namelijk niet door en door zoals je dat met opwarmen doet.

Deze Ceviche gaan we ook nog roken op de barbecue, zodat je een heerlijke gerookte en zurig fris visgerecht krijgt. Een beetje van Peru, en een beetje van de BBQ Brothers!

Ingrediënten:

  • Verse witte vis
  • 2 Knoflook tenen
  • 1 Citroen
  • 3 el Witte wijn azijn
  • 1 Chili
  • 1 Rode ui
  • 0,5 Blikje mais

Bereiding:

  1. Snij de witvis in niet te grote blokjes, of in dunne plakjes
  2. Pers de knoflook, en bak dit kort in een koekenpan
  3. Pers de citroen in een bakje
  4. Voeg de witte wijn azijn toe
  5. Snij de chili in kleine stukjes en voeg toe
  6. Voeg de knoflook toe
  7. Snij de rode ui klein en voeg toe
  8. Voeg de mais toe
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe
  10. Marineer de witte vis in het mengsel voor tenminste 15 minuten, maximaal 1 uur
  11. Rook daarna de ceviche voor 10 minuten op lage temperatuur op de barbecue
  12. Meteen serveren, want het is het lekkerst lauw!

Geef een reactie

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.