Ingrediënten:
- Pepertjes
- Paprika
- Tomaat
- Mais
- Rode ui
- Aubergine
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Plastic zakje
- Schaal
- Vork
Bereiding:
- Maak de barbecue warm op ongeveer 160 tot 180 graden.
- Leg de pepertjes, paprika en tomaat op de hete kolen.
- Hou ze goed in de gaten en draai op tijd om. Ze mogen zwart worden van buiten maar niet helemaal verkolen van binnen.
- Haal er af als ze helemaal zwart zijn, en leg direct in het zakje. In het zakje zal het stomen, waarna je de zwarte buitenkant er makkelijk vanaf kan halen.
- Maak nadat je de zwarte buitenkant eraf hebt gehaald de tomaat, paprika en pepertjes fijn in een schaaltje met een vork.
- Doe de mais op de barbecue en grill deze aan alle zijden.
- Snij de rode ui in mooie stukken en de aubergine in mooie plakken, en bestrijk deze met olijfolie en voeg eventueel wat zout toe. Grill deze ook even op de barbecue.
- Snij daarna de aubergine in kleinere stukken, de ui eventueel ook, en snij de maiskorrels van de kolf af. Voeg allen toe aan de peper paprika en tomaat mix en de salsa is klaar!