Gevulde bavette steaks

Ingredienten:

  • Bavette
  • Kaas
  • Ui, tomaat, koriander, paprika, knoflook, peterselie, basilicum
  • Ham plakken en bacon
  • BBQ kruiden
  • Rookhout/snippers

Benodigdheden:

  • Slagerstouw
  • Scherp mes
  • Rasp

Bereiding:

  1. Verwarm de barbecue naar 160 graden indirect.
  2. Sommige bavetten zijn dik, dan doe je er goed aan om de bavette open te snijden en er één grote platte bavette van te maken.
  3. Beleg de bavette nu met ingrediënten naar keuzen. Let op dat je de rollade niet té dik maakt want het moet ook nog op te rollen zijn.
  4. Rol nu de rollade op, en stevig de rollade aan met slagerstouw. Plaats dit om de 2 vingers.
  5. Doe nu rookhout op de kolen en leg de rollade op de barbecue. Laat 15 tot 20 minuten goed roken.
  6. Haal van de barbecue en bereid de barbecue voor op direct grillen.
  7. Snij de rollade in mooie plakken tussen het slagerstouw. JE hebt nu mooie “steaks”
  8. Als de barbecue op temperatuur is grill je de steaks lekker krokant aan beide zijden. Bij een hele hete barbecue is 3 minuten per kant genoeg, anders 5 minuten per kant.
  9. Je gevulde bavette is gereed!

Geef een reactie

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.