Ingredienten:
- Bavette
- Kaas
- Ui, tomaat, koriander, paprika, knoflook, peterselie, basilicum
- Ham plakken en bacon
- BBQ kruiden
- Rookhout/snippers
Benodigdheden:
- Slagerstouw
- Scherp mes
- Rasp
Bereiding:
- Verwarm de barbecue naar 160 graden indirect.
- Sommige bavetten zijn dik, dan doe je er goed aan om de bavette open te snijden en er één grote platte bavette van te maken.
- Beleg de bavette nu met ingrediënten naar keuzen. Let op dat je de rollade niet té dik maakt want het moet ook nog op te rollen zijn.
- Rol nu de rollade op, en stevig de rollade aan met slagerstouw. Plaats dit om de 2 vingers.
- Doe nu rookhout op de kolen en leg de rollade op de barbecue. Laat 15 tot 20 minuten goed roken.
- Haal van de barbecue en bereid de barbecue voor op direct grillen.
- Snij de rollade in mooie plakken tussen het slagerstouw. JE hebt nu mooie “steaks”
- Als de barbecue op temperatuur is grill je de steaks lekker krokant aan beide zijden. Bij een hele hete barbecue is 3 minuten per kant genoeg, anders 5 minuten per kant.
- Je gevulde bavette is gereed!